Ο συνεχής έλεγχος του jig μας και η σημασία του στο Slow Jigging

Στο ψάρεμα μας αυτό πιστοποιείτε άλλη μια φορά η αξία του σούρουπου και πόσο παραγωγικό είναι αυτό.

Το ρεύμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν ικανοποιητικό και σε συνδυασμό με τον εξιδεικευμένο εξοπλισμό του slow jigging που είχαμε στη διάθεση μας (Poseidon Slow Jerker, Shimano Ocea Jigger) μας επέτρεψε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του jig μας (Current Zeek).

Ξεκινώντας την κίνηση του Jig μας, μετά από μερικά μέτρα από τον πυθμένα δεχόμαστε επίθεση (να σας υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο πόσο δελεαστικό είναι το Current Zeek για τα ψάρια, αφού στην κυριολεξία το δαγκώνουν). Η επίθεση αυτή δεν κατέληξε σε κάρφωμα, αλλά εμείς χωρίς να χάσουμε τη ψυχραιμία μας συνεχίσαμε την κίνηση της τεχνικής του slow jigging.

Αρκετά μέτρα πιο πάνω δεχόμαστε δεύτερο χτύπημα, το οποίο πιθανολογούμε με την εικόνα του βυθομέτρου πως ήταν από το ίδιο ψάρι, αλλά ακόμα και άλλο να ήταν η συνεχής κίνηση του jig μας δεν το έκανε να υποψιαστεί κάτι και μας επέτρεψε το κάρφωμα.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο δυο σημαντικά πράγματά για τη τεχνική του Slow Jigging: 1ον Σε συνεχόμενα ψαρέματά τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε πως η αργή κίνηση του jig μας αρέσει ιδιαίτερα στα κόκκινα ψάρια. 2ον (που είναι και το δίδαγμα από το συγκεκριμένο βίντεο)

Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε το ελεγχόμενο τέμπο της τεχνικής και να μην χάνουμε τη ψυχραιμία μας. Πολλές φορές το χτύπημα θα έρθει πολλά μέτρα πιο ψηλά και δεν πρέπει να λειτουργούμε στο στυλ «σταματάω και ξανά ρίχνω από την αρχή».

Υ.Γ. Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση η σωστή πληροφόρηση από το καλάμι μας Poseidon, μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε τη ροή της κίνησης του jig μας (παρόλο το πρώτο αποτυχημένο κάρφωμα) και μας χάρισαν τελικά ένα μεγάλο ψάρι του είδους.

 

 

Για το ψάρεμα χρησιμοποιήσαμε

———————————————————–

Καλάμι: Poseidon Slow Jerker

Μηχανισμός : Shimano Ocea Jigger HG 2000

Jig: Current Zeek

Αγκίστρια: Majorcraft HT2030 2/0

Split – Solid : Owner

Νήμα: LST (linesystem) Jigging x8

Πετονιά: F Carbon P-line Shinsei

 
Βρείτε μας στα Social Media και το YouTube:

————————————————————-
YouTube
Facebook
Instagram

Βαγγέλης Ασγουδάκης