Ψάρεμα σε δύσκολες συνθήκες θάλασσας

Πολλές φορές σε ένα βίντεο δεν γίνονται αντιληπτές οι πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα όταν ψαρεύουμε.

Στο συγκεκριμένο ψάρεμα μας το ύψος κύματος ήταν γύρω στο 1,2μ με ανάλογο ρεύμα και αρκετό αέρα στην επιφάνεια. Σε αυτές τις συνθήκες για να έχουμε αποτέλεσμα, ειδικά όταν θέλουμε να ψαρέψουμε Vertical (έχουμε στόχους βαθομέτρου) απαραίτητος σύμμαχός μας είναι η εφεδρική μηχανή ή μια ηλεκτρική άγκυρα στην πλώρη. Η εφεδρική μηχανή με το θόρυβο που παράγει δεν θα μας επηρεάσει τόσο στα βαθιά (από 120μ και πάνω), αν θέλουμε όμως να ψαρέψουμε στα ρηχά η ηλεκτρική άγκυρα είναι μονόδρομος.

Σε τέτοια ψαρέματα με δύσκολες συνθήκες, μας δίνει μια μεσοβέζικη λύση και η πλωτή άγκυρα, χωρίς όμως να είναι η ιδανική. Αν δεν έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό σκάφους (ηλεκτρική άγκυρα, εφεδρική μηχανή, πλωτή άγκυρα) ώστε να μπορέσουμε να ψαρέψουμε Vertical, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να ψαρέψουμε με βαριούς πλάνους με τη τεχνική του Long Fall ή του High Pitch.

Tip: Μπορεί στις δύσκολες συνθήκες θάλασσας να είναι αρκετά δύσκολο και κοπιαστικό το ψάρεμα, όμως πολλές φορές λειτουργούν ως σύμμαχός μας και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεγελάσουμε μεγάλα θηράματα τα οποία δεν θα είχαμε εύκολα.
 

 
Για το ψάρεμα χρησιμοποιήσαμε

———————————————————–

Καλάμι: Poseidon Slow Jerker 

Μηχανισμός : Shimano Ocea Jigger HG 2000

Jig: Xesta Slow Emotion Flap

Αγκίστρια: Majorcraft HT2030 2/0

Split – Solid : Owner

Νήμα: LST (linesystem) Jigging x8

Πετονιά: F Carbon P-line Shinsei

 

Βρείτε μας επίσης

————————————————————-

YouTube
Facebook
Instagram

Βαγγέλης Ασγουδάκης