Γιατί πρέπει να ελέγχουμε τα assist hook πριν από κάθε ψάρεμα

Σημαντικός σύμμαχος στα ψαρέματα μας είναι τα assist hook του jig μας τα οποία μας εξασφαλίζουν το θήραμα.

Ο έλεγχος των assist hook κρίνετε απαραίτητος πριν από κάθε ψάρεμα. Λέγοντας έλεγχο εννοούμε κυρίως τη διατήρηση της αιχμηρότητας των αγκιστριών μας καθώς τον ευρύτερο έλεγχο της κατάστασής τους (ύπαρξη σκουριάς, έλεγχος αρπαδιού, κατάσταση νήματος κ.α.)

Η σωστή αιχμηρότητα των αγκιστριών είναι πολύ βασική γιατί πολλές φορές το ψάρι διώχνει ή παίζει με το jig μας. Έτσι τα αιχμηρά assist hook θα μας δώσουν ένα κάρφωμα (επιπόλαιο, όπως στο μάτι, στο μάγουλο ή κάτω από το στόμα ή την ουρά ) το οποίο υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαμε και κατά συνέπεια θα χάναμε το ψάρι.

Προσωπικά εγώ πριν από κάθε ψάρεμα αλλάζω τα assist hook μου για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι η αιτία να χάσω ένα ψάρι. Πολλές φορές τυχαίνει μάλιστα να χρειαστεί να τα αλλάξω ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου ψαρέματος, ειδικά όταν έχω βραχώματα τα οποία μου καταστρέφουν τη μύτη.

Ελέγχετε πριν τα ψαρέματά σας τα assist και θα αρχίσετε να βλέπετε πιο συχνά επιπόλαια καρφώματα και να φέρνετε σε πέρας μάχες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ξεκινούσαν καν.

 

 

Για το ψάρεμα χρησιμοποιήσαμε
———————————————————–
Καλάμι: Poseidon Slow Jerker

Μηχανισμός : Shimano Ocea Jigger HG 2000

Jig: Deepliner Spindle

Αγκίστρια: Majorcraft HT2030 2/0

Split – Solid : Owner

Νήμα: LST (linesystem) Jigging x8

Πετονιά: F Carbon P-line Shinsei

 

Βρείτε μας στα Social Media και το YouTube:

————————————————————-
YouTube
Facebook
Instagram

Βαγγέλης Ασγουδάκης