Τεχνική Egi

Τεχνική Egi

Η Τεχνική του Egi είναι στην ουσία  το ψάρεμα καλαμαριών και της σουπιάς από την ακτή. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς φανατικούς ψαράδες. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην προσομοίωση της κίνησης ενός τραυματισμένου ή νεκρού ψαριού η γαρίδας, με τη βοήθεια ειδικών τεχνητών δολωμάτων, γνωστών ως καλαμαριέρες Eging.

Ο εξοπλισμός που απαιτείται για το ψάρεμα Eging, είναι καλάμια κατασκευασμένα από carbon με μήκος από 2,40 έως 3,00 μέτρα. Είναι ελαφριά και ευέλικτα, ώστε να επιτρέπουν στον ψαρά να έχει καλό έλεγχο της καλαμαριέρας. Οι μηχανισμοί πρέπει να είναι άριστης ποιότητας μεγέθους από 1000 έως και 3000. Νήματα λεπτά χαρακτηρισμένα για την τεχνική και άριστης ποιότητας, καθώς και καλαμαριέρες σε διαφορετικά μεγέθη, σε διαφορετικό βάρος για να μπορέσουμε να ψαρέψουμε σε ρηχές ή σε πιο βαθιές ζώνες.

Η Τεχνική Egi είναι σχετικά απλή! Αφού ρίξουμε το καλάμι μας στο νερό, πρέπει να αφήσουμε την καλαμαριέρα να βυθιστεί σταδιακά, με μικρές αλλαγές στην ταχύτητα της βύθισης. Όταν η καλαμαριέρα φτάσει στο επιθυμητό βάθος, αρχίζουμε να την τραβάμε αργά και σταθερά, με μικρές στάσεις ανά διαστήματα. Όταν πιαστεί το καλαμάρι, το φέρνουμε αργά και σταθερά με πολύ ελαφριά φρένα…

 

Προτείνουμε να δοκιμάσεις για την τεχνική αυτή

 

Καλάμι Trabucco Pulse Eging Master 2.40 m

Μηχανισμός Daiwa Ninja 23LT

Καλαμαριέρα Black Diamond Seiko Shita S-15

Νήμα Gosen Answer Eging PE x 8

 

Βρες τα πάντα για την τεχνική εδώ

//