Σύνοψη

Η πιο αντιπροσωπευτική τεχνική για τους λάτρεις του ζωντανού και του νωπού δολώματος είναι η συρτή με μολύβι φύλακα. Η ερμηνεία της είναι ένα μολυβί οδηγός που βρίσκεται αρκετά μέτρα από το δόλωμα μας (μήκος παραμαλλου 10 έως 20 μέτρα) το οποίο μας προστατεύει να μην έρθει το δόλωμα μας σε επαφή με τον πυθμένα. ποικίλει σε βάρος από 150 gr έως και 1kg, ανάλογα με το βάθος που ψαρεύουμε. προτιμότερο να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται μικρότερους φύλακες αν οι συνθήκες μας το επιτρέπουν. ταξιδεύουμε από 0,8 έως 1 μίλι στο ζωντανό η από 1 έως 1,5 μίλι στο νωπο.το παραμαλλο του φυλακα ειναι απο 0,80 εως 1,5 μετρο συνηθως λεπτη πετονια (0,40 mm) ωστε να κοβει ευκολα σε ενδεχομενο σκαλωμα.

τα καλαμια που χρησιμοποιουμε συνηθως ειναι 10-20lbs , 20-30lbs ,30-50lbs.η επιλογη γινεται βαση τα μετρα που θα ψαρεψουμε,τη διαμετρο του νηματος η πετονιας που θα χρησιμοποιησουμε καθως και το βαρος του φυλακα. προτεινομενη επιλογη ειναι καλαμι 20-30lbs. μηχανισμοι με λογο περιστροφης απο 4,2 εως 6 ωστε να μαζεψουμε ταχυτατα τη γωνια μεταξυ εμας και του φυλακα ωστε να ερθουμε αμεσα σε επαφη με το θηραμα προλαβαινοντας οσο γινεται τα βραχωματα ιδιος των ροφων.

νηματα στογγυλης διατομης τετρακλονα η οκτακλονα διαμετρου απο 0,28mm εως 0,35mm αριστης ποιοτητας.πετονια f.carbon διαμετρου απο 0,52mm εως 0,66mm..

ιδιαιτερη προσοχη στα αγκιστρια μας.αγκιστρια δυνατα -αιχμηρα και ελαφρια ωστε να μην κουραζουν το δολωμα μας και να κολυμπαει φυσιολογικα.το μεγεθος αναλογα με το δολωμα που θα χρησιμοποιησουμε.αν δεσουμε την αρματωσια μας (δυο αγκιστρια σε σειρα)καλο θα ηταν να την διπλαρωνουμε.προτεινουμε να δενουμε την αρματωσια μας με dyneema.

Τεχνικές Ψαρέματος

Surfcasting

Spearfishing – Free Diving

Συρτή Μολύβι Φύλακα