Ψάρεμα Τόνου Slow Jigging – Πως προστατεύουμε τον εξοπλισμό μας

Ψαρέψαμε με δύσκολες συνθήκες θάλασσας με την τεχνική του

Slow Jigging σε βάθος 100 m και εξοπλισμό το καλάμι Poseidon Slow Jerker 5 και μηχανισμό τον Shimano Ocea Jigger 2000 HG.

Όπως έχουμε ξανά πει ο εξοπλισμός αυτός είναι εξειδικευμένος για την τεχνική και πάρα πολύ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ. Παρόλα αυτά ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι ένας λάθος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για το καλάμι του.

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν θα δούμε πως πρέπει να χειριστούμε ψάρια όπως η οικογένεια των «τόνων» έτσι ώστε να αποφύγουμε το παραπάνω ατύχημα.
Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε όταν φέρουμε το ψάρι κοντά στη βάρκα μας. Τότε ενώ πιστεύουμε ότι το ψάρι έχει παραδοθεί, αυτό τρελαίνεται και εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του κατευθυνόμενο δεξιά, αριστερά και κάτω από τη βάρκα μας.

Οι γωνίες που δημιουργούνται στο καλάμι μας από αυτή την κίνηση μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο του καλαμιού μας. Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεχτικοί την στιγμή αυτή και να ακολουθήσουμε το ψάρι στις γωνίες αυτές και πολλές θα είναι οι φορές που θα χρειαστεί να βουτήξουμε ολόκληρο το καλάμι μας στη θάλασσα.

Στο παρών βίντεο θα δείτε τι κινήσεις χρειάστηκαν για αυτό το μέγεθος του ψαριού.



Για το ψάρεμα χρησιμοποιήθηκαν:
—————————————————

Καλάμι: Poseidon Slow Jerker

Μηχανισμός : Shimano Ocea Jigger HG 2000

Νήμα: LST PE2

Πετονιά: Shinsei F-Carbon 0,48mm

Jig: Xesta Flap

Αγκίστρια: Majorcraft HT2030 2/0

Split και Solid rings: Owner Split Ring Hyper Wire & Οwner Solid Rings

Γάντζος: Aquantic

 

Βρείτε μας στα Social Media και το YouTube:
——————————————————-
YouTube
Facebook
Instagram

Βαγγέλης Ασγουδάκης