Slow Jigging – Πως πρεσάρουμε ένα μαύρο ψάρι

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συναντήσεις ένα μαύρο ψάρι …

Όταν καταλάβουμε ότι έχουμε πιάσει ένα μαύρο ψάρι, είτε στα ρηχά ροφό ή στα πιο βαθιά ένα βλάχο αμέσως πρεσάρουμε το ψάρι, πολύ γρήγορα ώστε να μη του δώσουμε περιθώριο να γυρίσει κεφάλι και να κατέβει προς το πυθμένα.

Αρκετές φορές θα το καταφέρουμε και θα το κερδίσουμε, κάποιες όμως ,ειδικά αν έχει πάρει ολόκληρο το jig μας θα το χάσουμε αφού θα έχει τρίψει το παράμαλλό μας.

Ειδικά ο βλάχος με τα δόντια που διαθέτει αν καταπιεί ολόκληρο το jig μας μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να το βγάλουμε και μόνο ένα πολύ καλό
F-Carbon παράμαλλο (με τη μεγάλη αντοχή στο τρίψιμο) θα μας σώσει.

Να μη ξεχνάμε τους περιορισμούς που έχει ο εξοπλισμός μας. Για να τον προστατέψουμε θα πρέπει επιγραμματικά να κάνουμε τα ακόλουθα:

– Το καλάμι μας σε θέση μέχρι 90ο και αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο βυθίζουμε το καλάμι στη θάλασσα και πρεσάρουμε με τα φρένα του μηχανισμού.
– Το τρομπάρισμα που κάνουμε πρέπει να είναι μικρό και γρήγορο.
– Μετά τα πρώτα 20m ελαφραίνουμε τα φρένα του μηχανισμού μας.
– Κάτι που πρέπει να έχουμε προετοιμάσει από πριν είναι οι σωστοί κόμποι νήματος με πετονιά καθώς και το δέσιμο του jig μας.

Υ.Γ.
Πως καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι μας είναι μαύρο;

Όταν παίρνουμε το χτύπημα καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι “μπετώνει”, ασκεί μεγάλη δύναμη στον εξοπλισμό μας και κάνει δυο μικρά κεφαλάκια στην αρχή, τότε είμαστε σχεδόν σίγουροι πως είναι μαύρο ψάρι και πρεσάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μας επιτρέπει ο εξοπλισμός μας.

 

 

Για το ψάρεμα χρησιμοποιήσαμε
———————————————————–
Καλάμι: Poseidon Slow Jerker

Μηχανισμός : Shimano Ocea Jigger HG 2000

Jig: Current Zeek

Αγκίστρια:  Majorcraft HT2030 2/0

Split – Solid : Owner

Νήμα: LST (linesystem) Jigging x8

Πετονιά: F Carbon P-line Shinsei

Γάντζος: Aquantic

 
Βρείτε μας στα Social Media και το YouTube:
———————————————
YouTube
Facebook
Instagram

Βαγγέλης Ασγουδάκης