Ψαρέψαμε σε βάθος 115m με έντονο ρεύμα (δύσκολες συνθήκες θάλασσας) με την τεχνική του Slow Jigging. Με βάση τις παραπάνω συνθήκες επιλέξαμε σαν πλάνο ένα με βάρος 180 gr, αφού ο μικρότερος που είχαμε δοκιμάσει στην αρχή ήταν αδύνατον να ελεγχθεί και να ψαρέψουμε σωστά με αυτόν.
Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι είναι προτιμότερο να ξεκινάμε επιλέγοντας μικρότερους πλάνους στο ψάρεμα μας όταν οι συνθήκες μας το επιτρέπουν, γιατί έτσι το δόλωμα μας είναι πιο ελκυστικό για τα ψάρια.
Το νήμα μας LST PE2 x8 έδειξε για ακόμα μία φορά την πραγματική του αξία αφού σε τόσο έντονο ρεύμα είχαμε τον πλήρη έλεγχο του δολώματος μας.
Το δίδαγμα που πήραμε από αυτό το ψάρεμα είναι πως σε συνθήκες ψαρέματος με έντονα ρεύματα το κάρφωμα του ψαριού μπορεί να είναι επιπόλαιο και από οποιοδήποτε σημείο. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν από την κοιλιά.
Με την πάροδο των ψαρεμάτων στην τεχνική του Slow Jigging θα αρχίσει ο χρήστης να καταλαβαίνει από τα χτυπήματα του ψαριού κατά το ανέβασμα το πόσο αυτό είναι καλά πιασμένο ή όχι. Με την παραπάνω γνώση θα πρέπει να προσαρμόσει αυτός τη δύναμη των φρένων του μηχανισμού του (σε συνδυασμό πάντα με την ελαστικότητα του καλαμιού του). Συγκεκριμένα όταν το ψάρι είναι κακά πιασμένο θα πρέπει να ελαττώσει στο ελάχιστο δυνατό τα φρένα του, για να αποφύγει τυχών ξεαγκιστρώματα.
Για το ψάρεμα χρησιμοποιήθηκαν
——————————————————–
Καλάμι: Poseidon slow jerker 5
Μηχανισμός: Shimano Ocea Jigger 2000 NRHG
Νήμα: LST PE2 x8
Πετονιά: Shimano ocea leader
Jig: Xesta flap 180gr
Αγκίστρια: Majorcraft ZOC HT2030 Z-HARD COAT
Γάντζος: Aquantic 75 cm
Split Ring: Owner Split Ring Hyper Wire N5
Βρείτε μας στα Social Media και το YouTube:
————————————————————-
YouTube
Facebook
Instagram
Βαγγέλης Ασγουδάκης